Hvem passer vores børn?

Så du også med, da dokumentaren Hvem passer vores børn? rullede over skærmen på DR2 i mandags? Selvom det var et barskt syn, så mener vi, at det er vigtigt, at nogen tør fortælle sandheden om vores børns hverdag, og at vi forældre tør høre om den.

Det er vigtigt, hvis vi skal lykkedes med at skabe en positiv forandring til fordel for børn, forældre og personale. Vi vil derfor gerne takke den københavnske daginstitution Børnehuset Hurlumhej for at medvirke og give os et indblik i deres hverdag og nogle af de barske hverdagssituationer personalet står i. Og vi vil gerne minde alle om, at situationen med for få og pressede pædagoger ikke handler om det specifikke sted, men derimod er et vilkår i alle landets institutioner.

Tina Brandt, der var leder i Børnehuset Hurlumhej, fortæller i en kronik, der blev bragt i Politiken 8. marts om, hvorfor hun sagde op efter 14 år. Læs kronikken her

Bevar Fritidshjemmene i København
I årets budget bliver der indført feriepasning. Men allerede nu ved vi, at der skal findes 170 mio til 2020-budgettet. Politikerne sidder lige nu og kigger efter hvor de penge skal komme fra. Så nu står fritidshjemmene for skud! Børneområdet i København mangler i den grad penge. Derfor vil lokalpolitikerne hæve forældrebetalingen på fritidstilbud, så den matcher prisniveauet for fritidsinstitutioner i andre kommuner. Politikerne ser to muligheder for at gøre dette;

1) Alle fritidsinstitutioner i København kommunaliseres og bliver dermed organiseret under skolerne
2) Folketinget ændrer loven, så det bliver muligt at hæve forældrebetalingen i fritidshjem

Hvis løsning 1 (kommunalisering af alle tilbud), bliver en realitet, så kommer fritidspædagogikken under seriøst pres. Udover det, betyder kommunaliseringen sandsynligvis, at alle klynger og netværk skal omorganiseres igen. Det vil betyde uro for alle byens børn. Det må og skal ikke ske.

På den baggrund inviterer vi sammen med BUPL Hovedstaden og LFS, politikere, forældre og andre interesserede til debatmøde om fritidshjemmenes fremtid torsdag 4. april kl. 18 -20. Mødet bliver hos Fritidsinstitutionen Thomas P. Hejjles, Nørre Voldgade 

23, 1358 København K. Vi håber at se mange af jer.

Giv siden her et like og følg med i processen om hvor og hvordan, du kan vise din utilfredshed.

Kom til generalforsamling
Husk, at vi holder generalforsamling mandag den 25. marts kl 19:30 i Østerbrohuset, Århusgade 103, 2100 København. Vi vil rigtig gerne have input til fremtidigt arbejde, og hvis du overvejer at stille op til bestyrelsen, så vil vi også blive rigtig glade.  Meld dig gerne til generalforsamlingen på kfo@kfo.dk. Se materialet på vores hjemmeside onsdag d. 20. marts 2019.

Husk som altid, Vi er jeres talerør, så vi hører gerne om stort og småt, og udbyder kurser og bistand ved konflikter gratis.

Med venlig hilsen