Lige nu debatteres brugen af mundbind i daginstitutionerne i aflevering/hentesituationer. Vi vil gerne have en debat om hvordan vi alle kan føle os trygge – pædagoger, børn og forældre i en, for alle, lidt usikker tid.

Københavns kommune opfordrer allerede forældre til at bruge mundbind når de er indenfor på skoler og daginstitutioner. Det er ikke lovkrav, men et hensyn vi forældre kan tage, der gør det lidt tryggere for vores pædagoger at gå på arbejde.

Vores børn skal også være trygge – og det er ikke vores indtryk at pædagogerne er uenige her – derfor vil der opstå situationer hvor mundbindet ryger af – for at give kys og kærlighed og vinke pænt farvel – og det er det stadig plads til, så længe vi husker de helt grundlæggende råd om afstand, sprit og passer på hinanden.

Til gengæld er det også nu vi vil opfordre politikere og andre meningsdannere til at huske på hvad der virkede i foråret.

– Små børnegruppe, der ikke blandede sig på tværs.
– Rengøring – både af legetøj og af børn
– Begræns antallet af forældre på samme tid indenfor

Anbefalingerne fra Kommunen er allerede nu at “forældre skal dog undgå at samles, når de afleverer deres børn, og afhentning og aflevering skal foregå udenfor, hvis det er muligt”, men hvis der ikke kommer ekstra ressourcer, i forbindelse med efteråret/vinter, så vil en løsning med aflevering udendørs betyde at der bliver brugt dyrebar pædagogtid på at klæde børn af og på, flyverdragt, vanter, vinterstøvler ect. – en opgave vi som forældre plejer at varetage som en helt naturlig del af at aflevere.

I KFO tænker vi ikke der er én rigtig løsning til alle institutioner i disse tider – vi vil gerne have at man tager så mange beslutninger om de her ting som muligt ude i institutionerne med forældrerådene. Og så vil vi gerne opfordre til at tage alle de hensyn man som forældre kan, uden det går ud over ens barn. Det skal nok blive bedre igen.

Kontakt KFO hvis du skal bruge råd og vejledning mht din daginstitutions coronaudfordringer.