Nu bliver det nemmere for os forældre at blive hørt, når vi oplever problemer i vores børns dag- eller fritidsinstitution.

Forældre der er stødt på problemer, får nu mulighed for lettere at rette deres utilfredshed det rigtige sted hen. En ny central klageinstans skal nemlig sikre, at vi nu kun skal gå ét sted hen for at få en sag behandlet, når vi oplever, at der ikke tages ordentligt vare på vores børn.

Det er godt nyt. I dag oplever alt for mange forældre, at det er svært at blive hørt i de mange forvaltnings- og ledelseslag. Kommunikation bliver forringet og vigtige oplysninger kommer måske ikke med hele vejen.

Det er vores håb i KFO, at klageinstansen vil sikre, at forældrene kan blive mødt og konflikter løst hurtigere. At bekymringer når tingene er på vej i den gale retning i institution eller klynge bliver hørt og tage alvorligt. Klageinstansen kan både bruges af forældre, forældreråd, forældrebestyrelse, personale og ledere.

I KFO følger vi naturligvis etableringen klageinstansen tæt. Vi vil som altid være både konstruktive og kritiske i vores tilgang til klageenhedens arbejde. Men som udgangspunkt hilser vi den velkommen!


KFO er forældrenes repræsentant og talerør over for samarbejdspartnere og beslutningstagere i Københavns Kommune

Følg med på facebook eller her på siden.


Husk at du altid må kontakte os med spørgsmål – både om hvordan man konkret kan håndtere hændelser i ens barns daginstitution, og vi hjælper gerne med opklaring af regler og information om politiske forhold i København. Du finder vores kontaktoplysninger her.

Vi tilbyder desuden skræddersyede workshops til forældreråd/bestyrelser. Du kan læse om vores workshops her.

For akutte henvendelser har Forældrenes Landsorganisation, FOLA, en anonym forældrerådgivning. Du finder FOLAs forældrerådgivning her.